Budućnost pripada onima koji vjeruju u ljepotu svojih snova (Eleanor Roosevelt)

Vrijeme je za mir – radionice za mlade

Protekle subote, 14.6.2016. šestero štićenika Male škole sudjelovalo je na jednodnevnoj radionici projekta It’s time for MIR (Vrijeme je za mir) u organizaciji Caritasa BiH i Ambasade SAD.

Radionica je održana u Zenici, a pored Male škole sudjelovali su JU Dom Zenica i Udruženje građana za promociju obrazovanja Roma “Otaharin“ iz Bijeljine. Uz mlade osobe na radionici su sudjelovali i uposlenici domova i udruženja.

Caritas BiH uz financiranje Ambasade SAD u BiH implementira projekat “Vrijeme je za Mir“ i kroz njegove aktivnosti promovira SNAGU UJEDINJENE MLADEŽI u promicanju međuetničke suradnje. Projekt je priča o partnerstvu, a konačni cilj je poboljšanje međuetničke klime i pristup neformalnom obrazovanju u različitim etničkim sredinama.

U sklopu radionice, mladi su imali priliku svladati vještine međuetničke suradnje i rješavanja sukoba, dok su paralelno s njima uposleni domova i udruženja sudjelovali u radionici Projektni menadžment i timski rad.

Cilj radionice bio je okupljanje mladih i ideja za provedbu manjih projekata unutar domova i lokalne zajednice.

Pored pojedinačnih projekata, svi sudionici će zajedno osmisliti i realizirati jedan zajednički projekt što je prilika da se mladi ponovno susretnu, druže i jedni drugima predstave pojedinačne projekte svojih domova i udruženja.

“Vrijeme je za mir“ je idealna prilika da se štićenici upoznaju i razmijene iskustva sa svojim vršnjacima drugih domova i udruženja, a uz to i da urade nešto korisno za svoje domove i zajednicu u kojoj žive.Donatori (pojedinci i kompanije)

Socijalna skrb izvan vlastite obitelji u sklopu stalnog smještaja osigurava...

Kako pomoći

Kumstva

Osim materijalne pomoći djeci su važni i međusobni odnosi i blizina, tj. stvaranje novih poznanstava...

Kako pomoći

Volonteri

Osim što su vrlo dragocjena pomoć odgajateljima, volonteri djeluju kao most između djece unutar ustanove i vanjske...

Kako pomoći