Budućnost pripada onima koji vjeruju u ljepotu svojih snova (Eleanor Roosevelt)

Studenti iz Lyona ponovno u Maloj školi

Zahvaljujući prošlogodišnjim lijepim utiscima i zabavnim druženjima i ove godine smo imali priliku ugostiti dvanaest studenata iz Francuske. Zajedno smo proveli dva dana, ponedjeljak, 21. veljače i utorak, 22.veljače.

Ta dva popodneva su bila ispunjena zanimljivim sadržajima. Većina studenata i djece iz Male škole su svoju energiju trošili u sportskim aktivnostima od kojih je dominirao nogomet. Oni koji su manje fizički aktivni uživali su pokazujući svoje umijeće u crtanju, izradi različitih oblika od plastelina, te igrajući se različitih društvenih igara. Poseban akcenat je stavljen na degustaciju francuskih proizvoda. Studenti su donijeli različite proizvode koji su karakteristični za Francusku i tako sa nekim novim okusima upotpunili naše uživanje i druženje.

Svi su pokazali veliko zanimanje za automobile kojima su se dovezli iz Francuske. Renault 4 je simbol Francuske i po njemu je ovaj humanitarni projekt i dobio naziv: 4L Bosnie. Zasigurno je veliki izazov u tim oldtimerima prevaliti toliko kilometara.

Prekrasno je vidjeti kako djeca iz različitih zemalja, kultura i starosti, imaju toliko toga zajedničkog. Pozitivan duh i prijateljsko raspoloženje je hvale vrijedno, a prije svega treba istaknuti da jezične barijere nisu predstavljale nikakvu poteškoću u našoj komunikaciji.

Uz školski pribor, lopte za nogomet, slatkiše iz Francuske, mladi Francuzi su nam donijeli i dašak njihove domovine, njihova prijateljstva i lijepe uspomene. Od srca im hvala na trudu, vremenu, pažnji, darovima i prijateljstvu, nadajmo se da ovo neće biti posljednja posjeta i da se vidimo već iduće godine.Donatori (pojedinci i kompanije)

Socijalna skrb izvan vlastite obitelji u sklopu stalnog smještaja osigurava...

Kako pomoći

Kumstva

Osim materijalne pomoći djeci su važni i međusobni odnosi i blizina, tj. stvaranje novih poznanstava...

Kako pomoći

Volonteri

Osim što su vrlo dragocjena pomoć odgajateljima, volonteri djeluju kao most između djece unutar ustanove i vanjske...

Kako pomoći