Budućnost pripada onima koji vjeruju u ljepotu svojih snova (Eleanor Roosevelt)

Predavanja o prevenciji nasilja na Internetu

Na inicijativu Odgojnog tima Ustanove za prihvat i odgoj djece „Mala škola“ u Varešu, uz podršku Vijeća roditelja i Uprave Osnovne škole Vareš, a uz suglasnost Federalne uprave policije, gospodin Saša Petrović, inspektor FUP-a, održao je u Varešu 18. 4. 2023. dva predavanja o prevenciji nasilja na Internetu.

Prvo predavanje održano je za roditelje u 14.00 sati u prostorijama Osnovne škole. Uz nekolicinu nastavnika i predstavnika Uprave škole nazočilo je 38 roditelja. Nakon održanog predavanja gosp. Petrović podijelio je informativni materijal, a prisutni su postavili dodatna pitanja. Roditelji su dobili vrlo korisne informacije o tome što se događa u mrežnom svijetu te čemu i kome su sve izložena njihova djeca, ali isto tako potrebne kontakte u slučaju iskustva doživljenog nasilja na Internetu. Iako su, prema riječima prisutnih roditelja, spoznaje bile zastrašujuće, izrazili su zahvalnost predavaču na održanom predavanju. Također su kazali kako je potrebna prevencija o ovoj temi.

Drugo predavanje održano je u prostorijama Ustanove za prihvat i odgoj djece „Mala škola“ u 16.00 sati. Nazočilo je 31 dijete od 6. do 9. razreda. Inspektor Petrović djeci je prilagodio predavanje i ono je njima bilo vrlo zanimljivo. Uz osvješćivanje opasnosti koje vrebaju na njih u online svijetu, predavač je govorio i o vršnjačkom nasilju na Internetu. Djeca su imala puno pitanja i komentara, ali su također podijelili poneka iskustva svojih prijatelja i poznanika o tome kako su dobivali neprimjerene poruke preko društvenih mreža. U kasnijim razgovorima s njima odgojiteljicama su kazali kako im je predavanje bilo korisno te da se nadaju da nikada neće doživjeti nasilje na Internetu. Isto tako da će ubuduće jako paziti kakve sadržaje dijele online.

Ovim putem zahvaljujemo još jednom gospodinu inspektoru Saši Petroviću i Federalnoj upravi policije na susretljivosti i održanim predavanjima te na trudu oko prevencije nasilja na Internetu. Nadamo se i radujemo budućoj suradnji!Predavanja o prevenciji nasilja na Internetu
Predavanja o prevenciji nasilja na Internetu
Predavanja o prevenciji nasilja na Internetu
Predavanja o prevenciji nasilja na Internetu

Donatori (pojedinci i kompanije)

Socijalna skrb izvan vlastite obitelji u sklopu stalnog smještaja osigurava...

Kako pomoći

Kumstva

Osim materijalne pomoći djeci su važni i međusobni odnosi i blizina, tj. stvaranje novih poznanstava...

Kako pomoći

Volonteri

Osim što su vrlo dragocjena pomoć odgajateljima, volonteri djeluju kao most između djece unutar ustanove i vanjske...

Kako pomoći