Budućnost pripada onima koji vjeruju u ljepotu svojih snova (Eleanor Roosevelt)

Ljubav na djelu

U subotu, 30. travnja 2016. godine u 21.00 u organizaciji udruge Služitelji siromaha održan je dobrotvorni koncert u antiknoj i prelijepoj crkvi Castiglione Olona, Varese, u Italiji.

Energija, duh i emocije pedeset prelijepih glasova, članova ambrozijanskog zbora iz Milana, utkani u pjevanje Gospela oduševila je sve prisutne. Oduševljenje nije bilo samo zbog ljepote glasova nego još više zbog jedinstva, zajedničke motivacije i povezanosti istim ciljem; pomoći drugome u potrebi.

Udruga Služitelji siromaha koja je nastala 1992. godine, neposredno nakon izbijanja rata u BiH s ciljem da pomogne svima onima koji su u potrebi, djeluje sve do danas i pomaže na vrlo konkretan način onima koji su najpotrebniji među potrebnima i to bez obzira na vjersku i nacionalnu pripadnost. Tako su, kao dugogodišnji dobročinitelji i prijatelji Male škole, uz mnoge druge aktivnosti organizirali i dobrotvorni koncert u suradnji s ambrozijanskim zborom iz Milana. Ovaj zbor, koji je nastao na inicijativu umjetničkog direktora Maura Penacche i djeluje s ciljem organiziranja koncerata i drugih kulturnih događaja preko kojih se prikupljaju sredstva i pomaže realiziranje različitih socijalnih projekata, spremno je prihvatio ovu ideju. Ujedinjeni istim ciljem, voljom i željom da pomognu nisu se zaustavili samo na potrebama Male škole nego su prepoznali i potrebe drugih koji teško žive na području Vareša i pokazali senzibilnost i raspoloživost da pomognu. Na taj je način omogućeno daljnje realiziranje projekta Ne ostavimo ih na hladnom, započetom prije četiri godine. Temeljna želje je prikupljenim sredstvima za kupnju drva zagrijati domove barem nekoliko obitelji na području Vareša. Na koncertu je bila prisutna s. Snježana Pavić, ravnateljica Male škole, te zahvalila svima onima koji se nesebično zalažu za dobro drugih i vjeruju da čineći dobro možemo na bolje mijenjati lice ovoga svijeta.Donatori (pojedinci i kompanije)

Socijalna skrb izvan vlastite obitelji u sklopu stalnog smještaja osigurava...

Kako pomoći

Kumstva

Osim materijalne pomoći djeci su važni i međusobni odnosi i blizina, tj. stvaranje novih poznanstava...

Kako pomoći

Volonteri

Osim što su vrlo dragocjena pomoć odgajateljima, volonteri djeluju kao most između djece unutar ustanove i vanjske...

Kako pomoći