Budućnost pripada onima koji vjeruju u ljepotu svojih snova (Eleanor Roosevelt)

Ljeto je prošlo

Prvi dan rujna u Varešu obilježen je prvim školskim zvonom. Ljeto je iza nas, a učenici se vraćaju u školske klupe s punim đačkim torbama. Nisu izuzetak ni naši maloškolci. Pojedini su većinu ljetnih dana i proveli u Maloj školi, a ostali se vratili puno prije početka nove školske godine. Njihov boravak u Ustanovi tražio je od odgajateljica prisutnost i veliku kreativnost u osmišljavanju raspusta.

Započeli smo ga tako ljetovanjem u sestarskom samostanu sv. Josipa u Tučepima. Radosni smo bili što su to ljeto i neplivači iskoristili maksimalno te su se svi štićenici na koncu vratili kao plivači. Hvala sestrama u Tučepima na gostoprimstvu. Morske aktivnosti neki su nastavili na košarkaškom kampu, a neki u posjetima svojim obiteljima, rodbini i prijateljima, čak u Italiju i Austriju.

Krajem srpnja i početkom kolovoza oni koji su tada bili u Maloj školi pridružili su se vareškim izviđačkim skupinama u kampovima i odlascima na bazene, a pomagali su također kod uređenja gradskih površina. Isti ti, i još poneki i Vareša, a zahvaljujući dugogodišnjim našim donatorima ljetovali su sredinom kolovoza sedam dana u Kaštel Kambelovcu.

Približavanje novoj nastavnoj godini započeli smo hodočašćem u Olovo za Veliku Gospu. Također smo dane iskoristili u (polu)dnevnim izletima u Visoko, Sarajevo i Brezu. Pravo zagrijavanje za školu započelo je u zadnjem tjednu kolovoza kada smo se svi ponovno okupili u Maloj školi. Uslijedilo je ponavljanje prošlogodišnjeg gradiva, prikupljanje materijala, nabavka udžbenika. Atmosferu je opustila s. Ružica animirajući kroz te dane ljetnu glazbenu radionicu.

Krećemo sada u novu školsku godinu prikupljati znanja. Hodite i radujte se s nama!Ljeto je prošlo
Ljeto je prošlo
Ljeto je prošlo
Ljeto je prošlo
Ljeto je prošlo
Ljeto je prošlo

Donatori (pojedinci i kompanije)

Socijalna skrb izvan vlastite obitelji u sklopu stalnog smještaja osigurava...

Kako pomoći

Kumstva

Osim materijalne pomoći djeci su važni i međusobni odnosi i blizina, tj. stvaranje novih poznanstava...

Kako pomoći

Volonteri

Osim što su vrlo dragocjena pomoć odgajateljima, volonteri djeluju kao most između djece unutar ustanove i vanjske...

Kako pomoći