Budućnost pripada onima koji vjeruju u ljepotu svojih snova (Eleanor Roosevelt)

Empatija i suosjećanje

U našoj Ustanovi za prihvat i odgoj djece „Mala škola“ u Varešu pod vodstvom doc. dr. sc. Josipa Bošnjakovića, profesora na KBF-u u Đakovu i psihoterapeuta, održana je edukacija na temu „Empatija i suosjećanje u radu s osobama i na samima sebi“. Uz odgojiteljice iz Ustanove na edukaciji, održanoj 5. i 6. rujna 2022., sudjelovale su i druge sestre naše zajednice u Varešu te pomoćnica ravnatelja OŠ u Varešu Ilijana Vidović.

Na početku je voditelja i sudionice pozdravila ravnateljica Ustanove i članica Provincijske uprave s. Snježana Pavić. Izrazila je radost da se odgojni tim mogao okupiti ovim povodom. Poželjela je da edukacija bude plodonosna i korisna. Uslijedilo je predstavljanje u kojem su sudionice izrekle svoja očekivanja. Seminar je bio organiziran kao niz predavanja i radionica pod nazivima: Životne pozicije, Odgojiteljica oplemeniteljica, Empatična odgojiteljica oplemeniteljica, Suosjećanje, Suosjećanje s vlastitim granicama u empatiji i suosjećanju.

Vjerujemo da će doživljeno i naučeno kroz ova dva dana biti novi poticaji za spreman ulazak u novu školsku godinu u Maloj školi koja, sudeći po prethodnoj, bude ponekad ispunjana bremenima osobnih i zajedničkih poteškoća, ali u sebi nosi i veliko zadovoljstvo očitovano susretima i nadasve dječjim osmjesima.Empatija i suosjećanje
Empatija i suosjećanje
Empatija i suosjećanje
Empatija i suosjećanje
Empatija i suosjećanje
Empatija i suosjećanje

Donatori (pojedinci i kompanije)

Socijalna skrb izvan vlastite obitelji u sklopu stalnog smještaja osigurava...

Kako pomoći

Kumstva

Osim materijalne pomoći djeci su važni i međusobni odnosi i blizina, tj. stvaranje novih poznanstava...

Kako pomoći

Volonteri

Osim što su vrlo dragocjena pomoć odgajateljima, volonteri djeluju kao most između djece unutar ustanove i vanjske...

Kako pomoći