Budućnost pripada onima koji vjeruju u ljepotu svojih snova (Eleanor Roosevelt)

Bubnjevi za dušu

Glazba regulira stanje emocija, misli i učenja, a kada izaziva osjećaj ugode, potiče optimalno funkcioniranje mozga. Glazba je dakle aktivnost koja opušta, proizlazi iz strasti i izražava naše emocije. Kao da je to najglasnije kada se glazbeni zvuci proizvode bubnjevima. Tijekom mnogih prethodnih godina petak poslijepodne Mala škola ori od bubnjanja naših maloškolaca, ali i druge djece iz Vareša i okolice.

Ove godine ih je muzikoterapija, pod budnim okom i stručnim vodstvom našeg Tonija Pešikana, okupila u tri skupine. Kroz bubnjeve, koji se koriste u ovoj aktivnosti, također djeca progovaraju ono što ne mogu reći riječima. Muzikoterapija potiče razvoj motoričkih sposobnosti kod djece, u današnjem digitalnom svijetu pridonosi socijalizaciji djece, promiče emocionalne, kognitivne, socijalne i fizičke integracije pojedinca, uči djecu izražavati se gestama i mimikom, opušta ih i stvara pozitivno okruženje potičući kreativnost.

Upravo sve ovo doživjeli smo u prostorijama Male škole kada su djeca za odgojitelje, roditelje, prijatelje i dobročinitelje, a pod Tonijevim vodstvom, u večernjim satima 9. lipnja 2023. pripremila prigodan program. Radost proizašla iz dječjih glasova odzvanjala je dvoranom i odsijevala se na licima prisutnih gledatelja. Pjesmicama, koje su sami sastavili i uglazbili, poslali su bitne poruke – posebno oni najmlađi pjevajući o vuku, slatkišima, … Druženje je nastavljeno i nakon koncerta uz zakusku i ugodne razgovore.Bubnjevi za dušu
Bubnjevi za dušu
Bubnjevi za dušu
Bubnjevi za dušu
Bubnjevi za dušu

Donatori (pojedinci i kompanije)

Socijalna skrb izvan vlastite obitelji u sklopu stalnog smještaja osigurava...

Kako pomoći

Kumstva

Osim materijalne pomoći djeci su važni i međusobni odnosi i blizina, tj. stvaranje novih poznanstava...

Kako pomoći

Volonteri

Osim što su vrlo dragocjena pomoć odgajateljima, volonteri djeluju kao most između djece unutar ustanove i vanjske...

Kako pomoći