Budućnost pripada onima koji vjeruju u ljepotu svojih snova (Eleanor Roosevelt)

Božićna priredba

Ove je godine Mala škola u predbožićnom vremenu ponovno kroz božićnu priredbu zasjala onim starim, predpandemijskim svjetlom. U utorak 20. prosinca 2022. u večernjim satima otvorili smo svoja vrata i prigrlili male i velike u zagrljaj božićne čarolije, dobrote i ljubavi. Publika je sat vremena uživala u programu koji su pripremili polaznici dramskih, plesnih i glazbenih radionica. Drago nam je da smo ugostili i dramsku ekipu iz Sarajeva.

Na početku svečanosti nazočne je pozdravila i dobrodošlicu izrazila ravnateljica s. Snježana Pavić. Između ostalog je istaknula: „Doživjeti ovu gužvu protiv koje smo imali štošta protiv proteklih godina, ali nakon što smo doživjeli da nam je pandemija uskratila druženje i blizinu, sad nam je ovo dragocjeno. Posebno želim pozdraviti i zahvaliti na dolasku našoj s. Željki Dramac, provincijskoj predstojnici i drugim sestrama, župniku fra Leonu Pendiću i svima koji ste došli iz daleka i izbliza večeras biti s nama tu. Sretna sam da smo opet ovdje kako bismo osjetili ono što nam Božić donosi: radost, blizinu, povezanost, usmjerenost jednih na druge. Kao što je Isus rođenjem upalio veliko neiscrpno svjetlo, svrha čovjekova je paliti mala svjetla i to vrlo jednostavnim, ali konkretnim gestama – osmijehom, blagom riječju, pomirenjem, neosuđujućim pogledom, podrškom. Neka nam sve ovo što će slijediti bude dodatna motivacija i poticaj da budemo nositelji radosti“.

Zatim je najavila program koji su pripremila djeca i mladi pod vodstvom i budnim okom voditelja Tonija, s. Ružice, s. Vesne, Slavena i ekipe iz Alteatra. Kao i inače svi oni su zajedno u ovom programu proveli publiku svijetom afričkih bubnjeva, sviranjem i tekstovima koje su sami stvarali, kroz zvuke božićnih pjesama, izrečene misli o Božiću, plesna umijeća, kroz magičnu čaroliju dobrih i zlih vila te Djeda Mraza.

Program je počeo nastupom najmlađih polaznika glazbenih radionica koje vodi Toni Pešikan, potom je nastupila djevojčica Katja s dirljivoj autorskom pjesmom o majci, Dječji zbor sv. Mihovila pod ravnanjem s. Ružice Marijić pjevao je o Božiću, glumac Narodnog pozorišta iz Sarajeva Slaven Vidak kroz priredbu je govorio o Božiću kroz tekst Vladimira Nazora, a njegova kćerkica je na jako simpatičan način recitirala „Kako živi Antuntun“ Grigora Viteza.

Kulminacija je bila interaktivna predstava za djecu i odrasle o dvojici braće i njihovom pismu Djedu Mrazu kroz jako poučne poruke i puno smiješnih scena. Uz predstavu bilo je plesa i pjesme koju su izveli prisutni mališani i vrhunski glumci. Zahvaljujući tom plesu i dječjoj slozi oslobodili su zlih čini dobru vilu koja je bila začarana u vješticu i još jednom naučili da dobro uvijek pobjeđuje. Za tu dobrotu Djed Mraz je svu dječicu nagradio prigodnim darovima – dar Male škole, što je izazvalo opće oduševljenje. (http://radiobobovac.com)Božićna priredba
Božićna priredba
Božićna priredba
Božićna priredba
Božićna priredba
Božićna priredba
Božićna priredba
Božićna priredba
Božićna priredba
Božićna priredba

Donatori (pojedinci i kompanije)

Socijalna skrb izvan vlastite obitelji u sklopu stalnog smještaja osigurava...

Kako pomoći

Kumstva

Osim materijalne pomoći djeci su važni i međusobni odnosi i blizina, tj. stvaranje novih poznanstava...

Kako pomoći

Volonteri

Osim što su vrlo dragocjena pomoć odgajateljima, volonteri djeluju kao most između djece unutar ustanove i vanjske...

Kako pomoći