Budućnost pripada onima koji vjeruju u ljepotu svojih snova (Eleanor Roosevelt)

Berba jabuka u Kraljevoj Sutjesci

Oko svetkovine Svih svetih obično učenici imaju nekoliko slobodnih dana. Tako su mnogi štićenici iz Male škole posjetili svoju rodbinu. No, nekoliko ih je i ostalo. Proveli smo to vrijeme opuštenije nego kada nas pritisnu školske obveze. Kao da su znali da smo na neko vrijeme pospremili đačke torbe, u subotu 30. listopada, fratri iz Kraljeve Sutjeske pozvali su nas u berbu jabuka. Vrlo brzo smo se dogovorili za akciju.

Nekoliko sestara i štićenika, nakon što su u kombi spremili vreće i gajbe za berbu, krenulo je za Kraljevu Sutjesku. Iako očekujući naporan dan, dobro raspoloženje nije izostalo. Nije nas iznenadilo ni prohladno vrijeme, ali nas je oduševio voćnjak kroz koji nas je proveo fra Stjepan Duvnjak. Pokazao nam je stabla raznih sorti jabuka koja možemo obrati. Započelo je tako natjecanje tko će se spretnije popeti na stablo, štapom dohvatiti više jabuka ili snagom više voćki stresti.

Nakon višesatne berbe odahnuli smo uz sok i grickalice koje je za nas pripremila s. Marija Mlakić. Zahvalili smo s. Mariji i fra Stjepanu te gvardijanu samostana fra Željku Brkiću na pozivu i poklonjenim jabukama. Na povratku kući nisu izostali ćevapi kao okrjepa poslije urađenog posla.Berba jabuka u Kraljevoj Sutjesci
Berba jabuka u Kraljevoj Sutjesci
Berba jabuka u Kraljevoj Sutjesci
Berba jabuka u Kraljevoj Sutjesci
Berba jabuka u Kraljevoj Sutjesci
Berba jabuka u Kraljevoj Sutjesci

Donatori (pojedinci i kompanije)

Socijalna skrb izvan vlastite obitelji u sklopu stalnog smještaja osigurava...

Kako pomoći

Kumstva

Osim materijalne pomoći djeci su važni i međusobni odnosi i blizina, tj. stvaranje novih poznanstava...

Kako pomoći

Volonteri

Osim što su vrlo dragocjena pomoć odgajateljima, volonteri djeluju kao most između djece unutar ustanove i vanjske...

Kako pomoći