Budućnost pripada onima koji vjeruju u ljepotu svojih snova (Eleanor Roosevelt)

Novosti

Posjet šestaša iz KŠC-a Sarajevo

Početak školske godine i povratak djece u školske klupe uglavnom je povezan i s novim idejama, inicijativama ili nekim novim projektima. Tako je Osnovna škola „Sv. Josip“ KŠC-a u Sarajevu u četvrtak, 19.9.2019. godine organizirala posjet školske djece „Maloj školi“ u Varešu. Naime u sklopu redovne terenske nastave, predviđene školskim programom, profesor zemljopisa Roman Petković je odabrao Vareš kao destinaciju za šeste razrede.

Opširnije


U znaku slavlja

Ovih dana se većina nas raduje završetku školske godine i početku ljetnih odmora. Uloženi trud, zalaganje i marljivost tijekom cijele školske godine sigurno se isplatio i napokon, svi zajedno, možemo uživati u rezultatima rada i slaviti zbog ostvarenog uspjeha. U Maloj školi je, osim redovnih završetaka školske godine, bilo i onih koje smo proslavili na poseban način jer obilježavaju kraj ne samo jedne školske godine nego jednog školskog i životnog razdoblja.

Opširnije


Druženje s “bajkerima”

Prošle je nedjelje, 9. lipnja, u Vareš stigla grupa od pedesetak motorista u posjet djeci u Maloj školi. Naime neki od članova grupe su nedavno čuli za postojanje i rad Male škole i poželjeli susresti djecu, družiti se s njima i dati svoj doprinos radu ove ustanove. Grupa motorista pristiglih s različitih strana Bosne i Hercegovine, iz Sarajeva, Uskoplja, Žepča, Jajca, Novog Travnika, Goražda…u društvu sa s. Leonardom, ujedinila se u Brezi i zajedno stigla u Vareš u ranim popodnevnim satima.

Opširnije


Donatori (pojedinci i kompanije)

Socijalna skrb izvan vlastite obitelji u sklopu stalnog smještaja osigurava...

Kako pomoći

Kumstva

Osim materijalne pomoći djeci su važni i međusobni odnosi i blizina, tj. stvaranje novih poznanstava...

Kako pomoći

Volonteri

Osim što su vrlo dragocjena pomoć odgajateljima, volonteri djeluju kao most između djece unutar ustanove i vanjske...

Kako pomoći