Budućnost pripada onima koji vjeruju u ljepotu svojih snova (Eleanor Roosevelt)

Novosti

Iz kraljevskog u kraljevski grad

Ne, nismo mi kraljevski potomci, ali ponekad se dičimo mjestom u kojem je smještena Mala škola – podno kraljevskog Bobovca. Dostojno je stoga jednom takvom gradu da se poveže s drugim kraljevskim mjestima naše drage domovine Bosne i Hercegovine. Možda nisu vođeni tako uzvišenim idejama patriotizma, ali jedna je skupina iz Male škole učinila upravo tako. Odgojiteljice s. Kristina i Ana povele su tzv. „sedmoricu veličanstvenih“ (tako su u maloškolskom žargonu nazvali jednu od skupina u Maloj školi sastavljenu od sedmorice dečki) iz jednog kraljevskog u drugi – iz Vareša u Jajce.

Opširnije


Mi svi, a tri u jedan

Pred kraj školske godine obilježeno je ne samo ljepšim vremenom u Varešu, već i brojnim aktivnostima koje organiziramo u Maloj školi. Naše redovite male interne zabave upriličimo povodom rođendana maloškolaca. Tako je bilo također početkom lipnja. Naime, 10. lipnja proslavili smo rođendane dvoje naših štićenika. No, toga dana nismo samo pjevali „sretan rođendan“ i „danas nam je divan dan“, nego je cijeli dan – odnosno taj petak popodne i večer – bio svečarski intoniran.

Opširnije


Susretom osvježena rodočka sparina

Rodoč je mostarsko predgrađe. Nalazi se oko 5 km južno od centra Mostara i oko 2 km južno od Starog mosta. Tako mrežne stranice opisuju Rodoč – nama iz Male škole već godinama vrlo drago odredište za susret s našim dobročiniteljima. Nama dakle mrežne navigacije nisu potrebne kada odlučimo krenuti put tople Hercegovine. To, kako smo ga nedavno nazvali, postojano prijateljstvo iz dana u dana sve se više produbljuje i jača.

Opširnije


Donatori (pojedinci i kompanije)

Socijalna skrb izvan vlastite obitelji u sklopu stalnog smještaja osigurava...

Kako pomoći

Kumstva

Osim materijalne pomoći djeci su važni i međusobni odnosi i blizina, tj. stvaranje novih poznanstava...

Kako pomoći

Volonteri

Osim što su vrlo dragocjena pomoć odgajateljima, volonteri djeluju kao most između djece unutar ustanove i vanjske...

Kako pomoći