Budućnost pripada onima koji vjeruju u ljepotu svojih snova (Eleanor Roosevelt)

Novosti

Sedam darova Duha Svetoga za sedmero krizmanika

Mudrost, razum, savjet, jakost, znanje, pobožnost i strah Božji sedam je darova Duha Svetoga koje je ove godine u popodnevnim satima 7. svibnja u župi sv. Mihovila u Varešu primilo 25 krizmanika. U 17 sati svetom misom i podjelom sakramenta potvrde, koje je predvodio nadbiskup vrhbosanski Tomo Vukšić uz koncelebraciju župnika fra Leona Pendića i još osmorice svećenika, svoju kršćasnku zrelost posvjedočilo je također sedmero štićenika iz Male škole.

Opširnije


Svibanj pokucao na vrata

Ne samo da se raduju svibnju, već su maloškolarci izbrojali koliko je tjedana do kraja nastavne godine – nećemo otkriti jesu li to preračunali u dane, sate i minute. No, kada svibanj pokuca na vrata, znači to da je i priroda u Varešu već odživjela svoje buđenje. Sve je manje kišnih dana, a sve je više iscvjetalog drveća i zelenila oko nas. Nismo mogli, a da to ne iskoristimo u svoju korist. I iskorištavamo svakodnevno igrom i druženjem, šetnjama i uživanjem. Ipak, izdvojili bismo dva događaja na kojima smo sudjelovali početkom svibnja.

Opširnije


Međunarodna konferencija o zaštiti maloljetnika

Na Međunarodnoj konferenciji o zaštiti maloljetnika „Because We Care“, održanoj u Sarajevu od 21. do 23. travnja 2022., nazočile su i sestre iz Ustanove za prihvat i odgoj djece „Mala škola“ iz Vareša, ravnateljica s. Snježana Pavić, odgojiteljica s. Kristina Marijanović i volonterka logopedinja Josipa Marijanović.  Konferencija, u organizaciji Nadbiskupijskog centra za pastoral mladih „Ivan Pavao II.“, Centra za savjetovanje Vrhbosanske nadbiskupije te Katoličkog bogoslovnog fakulteta Univerziteta u Sarajevu, okupila je preko 100 stručnjaka u radu s djecom i mladima te više od 20 domaćih i svjetskih stručnjaka iz područja zaštite maloljetnika.

Opširnije


Donatori (pojedinci i kompanije)

Socijalna skrb izvan vlastite obitelji u sklopu stalnog smještaja osigurava...

Kako pomoći

Kumstva

Osim materijalne pomoći djeci su važni i međusobni odnosi i blizina, tj. stvaranje novih poznanstava...

Kako pomoći

Volonteri

Osim što su vrlo dragocjena pomoć odgajateljima, volonteri djeluju kao most između djece unutar ustanove i vanjske...

Kako pomoći