Budućnost pripada onima koji vjeruju u ljepotu svojih snova (Eleanor Roosevelt)

Novosti

Empatija i suosjećanje

U našoj Ustanovi za prihvat i odgoj djece „Mala škola“ u Varešu pod vodstvom doc. dr. sc. Josipa Bošnjakovića, profesora na KBF-u u Đakovu i psihoterapeuta, održana je edukacija na temu „Empatija i suosjećanje u radu s osobama i na samima sebi“. Uz odgojiteljice iz Ustanove na edukaciji, održanoj 5. i 6. rujna 2022., sudjelovale su i druge sestre naše zajednice u Varešu te pomoćnica ravnatelja OŠ u Varešu Ilijana Vidović.

Opširnije


Ljeto je prošlo

Prvi dan rujna u Varešu obilježen je prvim školskim zvonom. Ljeto je iza nas, a učenici se vraćaju u školske klupe s punim đačkim torbama. Nisu izuzetak ni naši maloškolci. Pojedini su većinu ljetnih dana i proveli u Maloj školi, a ostali se vratili puno prije početka nove školske godine. Njihov boravak u Ustanovi tražio je od odgajateljica prisutnost i veliku kreativnost u osmišljavanju raspusta.

Opširnije


Korak po korak

U životu vrlo brzo naučimo kako je svaki dan koračaj i prigoda za novi iskorak, mogućnost za napredak. Ipak, neki nam dani ostanu malo dublje u sjećanju. Među učenicima osnovnih ili srednjih škola to je matura – mala ili velika svejedno. Znak je ona da je jedno životno razdoblje završilo, a drugo pomalo i neizvjesno započinje. Mi u Maloj školi, kako nas je puno, svake skoro godine slavimo maturu. Nije izostala ni ova, a ove smo imali čak trostruku maturalno slavlje koje je obilježilo sredinu mjeseca lipnja.

Opširnije


Donatori (pojedinci i kompanije)

Socijalna skrb izvan vlastite obitelji u sklopu stalnog smještaja osigurava...

Kako pomoći

Kumstva

Osim materijalne pomoći djeci su važni i međusobni odnosi i blizina, tj. stvaranje novih poznanstava...

Kako pomoći

Volonteri

Osim što su vrlo dragocjena pomoć odgajateljima, volonteri djeluju kao most između djece unutar ustanove i vanjske...

Kako pomoći