Budućnost pripada onima koji vjeruju u ljepotu svojih snova (Eleanor Roosevelt)

Novosti

Spremni za novi korak

Matura – velika ili mala – uvijek je završetak jedne i dolazak nove životne faze. Mi u Maloj školi tim više smo sretni jer svake godine slavimo po jednu, dvije ili čak više matura. Ove godine naša je radost bila peterostruka – četvorica naših štićenika završila su osnovnu, a jedna djevojka srednju školu. Ona je nakon završene medicinske škole krenula samostalno u život... nadamo se sretno. Spomenuta četvorka također nije bila potpuna pri upisu u srednju školu. Naš je Marko, nakon 7 godina boravka s nama, vratio se svojoj majci. Radujemo se zbog njega.

Opširnije


Bubnjevi za dušu

Glazba regulira stanje emocija, misli i učenja, a kada izaziva osjećaj ugode, potiče optimalno funkcioniranje mozga. Glazba je dakle aktivnost koja opušta, proizlazi iz strasti i izražava naše emocije. Kao da je to najglasnije kada se glazbeni zvuci proizvode bubnjevima. Tijekom mnogih prethodnih godina petak poslijepodne Mala škola ori od bubnjanja naših maloškolaca, ali i druge djece iz Vareša i okolice.

Opširnije


Predavanja o prevenciji nasilja na Internetu

Na inicijativu Odgojnog tima Ustanove za prihvat i odgoj djece „Mala škola“ u Varešu, uz podršku Vijeća roditelja i Uprave Osnovne škole Vareš, a uz suglasnost Federalne uprave policije, gospodin Saša Petrović, inspektor FUP-a, održao je u Varešu 18. 4. 2023. dva predavanja o prevenciji nasilja na Internetu.

Opširnije


Donatori (pojedinci i kompanije)

Socijalna skrb izvan vlastite obitelji u sklopu stalnog smještaja osigurava...

Kako pomoći

Kumstva

Osim materijalne pomoći djeci su važni i međusobni odnosi i blizina, tj. stvaranje novih poznanstava...

Kako pomoći

Volonteri

Osim što su vrlo dragocjena pomoć odgajateljima, volonteri djeluju kao most između djece unutar ustanove i vanjske...

Kako pomoći