Budućnost pripada onima koji vjeruju u ljepotu svojih snova (Eleanor Roosevelt)

Novosti

Hodočašće u Međugorje i posjet prijateljima u Rodoč

Rano ujutro, još za mraka – oko 5 ujutro, krenuli smo 22. listopada kombijem i autom prema Međugorju. Dugo je u nama sazrijevala ta želja i napokon se toga jutra počela ostvarivati. Neobično je bilo krenuti tako rano, ali izgleda to nikome nije smetalo – dapače. Pred nama je toga vikenda bio bogat program.

Opširnije


Tjedan djeteta u Maloj školi

Povodom Tjedna djeteta, koji se tradicionalno obilježava u prvom tjednu listopada, u Maloj školi organizirali smo niz aktivnosti za najmlađe, malo starije i više starije.

U popodnevnim satima 5. listopada održana je u dvorani Male škole radionica za djecu od 1. do 6. razreda Osnovne škole iz Vareša. Tema radionice je bila „Dosadno mi je“. Svako dijete je uz podršku odgajateljica i prijatelja izradilo svoju veselu kutiju s mnoštvom kartica s idejama što može raditi kada mu je dosadno.

Opširnije


Empatija i suosjećanje

U našoj Ustanovi za prihvat i odgoj djece „Mala škola“ u Varešu pod vodstvom doc. dr. sc. Josipa Bošnjakovića, profesora na KBF-u u Đakovu i psihoterapeuta, održana je edukacija na temu „Empatija i suosjećanje u radu s osobama i na samima sebi“. Uz odgojiteljice iz Ustanove na edukaciji, održanoj 5. i 6. rujna 2022., sudjelovale su i druge sestre naše zajednice u Varešu te pomoćnica ravnatelja OŠ u Varešu Ilijana Vidović.

Opširnije


Donatori (pojedinci i kompanije)

Socijalna skrb izvan vlastite obitelji u sklopu stalnog smještaja osigurava...

Kako pomoći

Kumstva

Osim materijalne pomoći djeci su važni i međusobni odnosi i blizina, tj. stvaranje novih poznanstava...

Kako pomoći

Volonteri

Osim što su vrlo dragocjena pomoć odgajateljima, volonteri djeluju kao most između djece unutar ustanove i vanjske...

Kako pomoći