Budućnost pripada onima koji vjeruju u ljepotu svojih snova (Eleanor Roosevelt)

Novosti

Blagoslov čovjekovog rada

Jesen nam je već u svom punom jeku pokucala na vrata. Ne samo da kalendarski znamo da je počela, nego nam i sve što nas okružuje potvrđuje tu činjenicu. Ovih se dana pokazuje u svoj svojoj ljepoti, kako po bojama tako i po prelijepim sunčanim danima. Tako da doista možemo uživati i još uvijek iskoristiti vrijeme za pripremu za zimu koja, po svom trajanju u Varešu, izlazi iz svih kalendarskih okvira.

Opširnije


Kad se ljubav dogodi

Već godinama traje, i iz godine u godinu se produbljuje, prijateljstvo između djece i sestara u Maloj školi i naših kumova i prijatelja u Rodoču. Već tradicionalno odlazimo tamo u branje trešanja i nara, a uz to su nam uvijek dodatno napunjeni gepeci svakojakim dobrima njihovoga kraja. Tako se dogodilo i u nedjelju, 14. listopada, kada se jedna malo veća grupa djece i sestara zaputila provesti dan u Rodoču.

Opširnije


Prijateljski susreti

Živeći i radeći u Maloj školi u Varešu već se godinama susrećemo s dobrim ljudima, različitim dobrotvornim udrugama i svjedočimo da je Providnost zaista uvijek na djelu. Jedan od vrlo lijepih i važnih susreta dogodio se i nedavno u Milanu, a sudjelove su i sestre Snježana i Ivana Pavla kao predstavnice iz Male škole. Naime, u nedjelju 16. rujna 2018. godine u prostorijama Fondacije Isacchi Samaja u Milanu organiziran je susret na kojem su predstavljeni projekti koje Fondacija podupire u Italiji i izvan, te prigodni program i osvježenje za sve prisutne.

Opširnije


Donatori (pojedinci i kompanije)

Socijalna skrb izvan vlastite obitelji u sklopu stalnog smještaja osigurava...

Kako pomoći

Kumstva

Osim materijalne pomoći djeci su važni i međusobni odnosi i blizina, tj. stvaranje novih poznanstava...

Kako pomoći

Volonteri

Osim što su vrlo dragocjena pomoć odgajateljima, volonteri djeluju kao most između djece unutar ustanove i vanjske...

Kako pomoći