Budućnost pripada onima koji vjeruju u ljepotu svojih snova (Eleanor Roosevelt)

Novosti

Afrika iz prve ruke

Afrika, Uganda, Rushooka, Rwentobo – riječi su koje mnogima zvuče poprilično daleko i strano. Međutim, školskim sestrama franjevkama Bosansko-hrvatske provincije te su riječi od 2018. godine postale dio njihova života i djelovanja. Tada je naime započelo njihovo misijsko djelovanje. U malo afričko mjesto – Rwentobo – otišle su s. Ivka Lučić, Elizabeta Žuljević i Franciska Ivanović, a pridružila im se također s. Urša Marinčič iz Mariborske provincije. 

Opširnije


Berba jabuka u Kraljevoj Sutjesci

Oko svetkovine Svih svetih obično učenici imaju nekoliko slobodnih dana. Tako su mnogi štićenici iz Male škole posjetili svoju rodbinu. No, nekoliko ih je i ostalo. Proveli smo to vrijeme opuštenije nego kada nas pritisnu školske obveze. Kao da su znali da smo na neko vrijeme pospremili đačke torbe, u subotu 30. listopada, fratri iz Kraljeve Sutjeske pozvali su nas u berbu jabuka. Vrlo brzo smo se dogovorili za akciju.

Opširnije


Postojana prijateljstva

Višednevno kišno razdoblje u Varešu i okolici sestre i skupina štićenika iz „Male škole“ odlučili su zamijeniti hercegovačkim suncem barem nakratko. Iako je dan prije i u tim krajevima zapuhala bura, odvažili su se i krenuli prema Mostaru rano ujutro u subotu 16. listopada 2021. potvrditi da su prava prijateljstva postojana prijateljstva. Naime, prijateljstvo, o kojem je ovdje riječ, traje godinama i uvijek iznova iznenadi svojom širinom susreta.

Opširnije


Donatori (pojedinci i kompanije)

Socijalna skrb izvan vlastite obitelji u sklopu stalnog smještaja osigurava...

Kako pomoći

Kumstva

Osim materijalne pomoći djeci su važni i međusobni odnosi i blizina, tj. stvaranje novih poznanstava...

Kako pomoći

Volonteri

Osim što su vrlo dragocjena pomoć odgajateljima, volonteri djeluju kao most između djece unutar ustanove i vanjske...

Kako pomoći