Budućnost pripada onima koji vjeruju u ljepotu svojih snova (Eleanor Roosevelt)

Novosti

Korak po korak

U životu vrlo brzo naučimo kako je svaki dan koračaj i prigoda za novi iskorak, mogućnost za napredak. Ipak, neki nam dani ostanu malo dublje u sjećanju. Među učenicima osnovnih ili srednjih škola to je matura – mala ili velika svejedno. Znak je ona da je jedno životno razdoblje završilo, a drugo pomalo i neizvjesno započinje. Mi u Maloj školi, kako nas je puno, svake skoro godine slavimo maturu. Nije izostala ni ova, a ove smo imali čak trostruku maturalno slavlje koje je obilježilo sredinu mjeseca lipnja.

Opširnije


Iz kraljevskog u kraljevski grad

Ne, nismo mi kraljevski potomci, ali ponekad se dičimo mjestom u kojem je smještena Mala škola – podno kraljevskog Bobovca. Dostojno je stoga jednom takvom gradu da se poveže s drugim kraljevskim mjestima naše drage domovine Bosne i Hercegovine. Možda nisu vođeni tako uzvišenim idejama patriotizma, ali jedna je skupina iz Male škole učinila upravo tako. Odgojiteljice s. Kristina i Ana povele su tzv. „sedmoricu veličanstvenih“ (tako su u maloškolskom žargonu nazvali jednu od skupina u Maloj školi sastavljenu od sedmorice dečki) iz jednog kraljevskog u drugi – iz Vareša u Jajce.

Opširnije


Mi svi, a tri u jedan

Pred kraj školske godine obilježeno je ne samo ljepšim vremenom u Varešu, već i brojnim aktivnostima koje organiziramo u Maloj školi. Naše redovite male interne zabave upriličimo povodom rođendana maloškolaca. Tako je bilo također početkom lipnja. Naime, 10. lipnja proslavili smo rođendane dvoje naših štićenika. No, toga dana nismo samo pjevali „sretan rođendan“ i „danas nam je divan dan“, nego je cijeli dan – odnosno taj petak popodne i večer – bio svečarski intoniran.

Opširnije


Donatori (pojedinci i kompanije)

Socijalna skrb izvan vlastite obitelji u sklopu stalnog smještaja osigurava...

Kako pomoći

Kumstva

Osim materijalne pomoći djeci su važni i međusobni odnosi i blizina, tj. stvaranje novih poznanstava...

Kako pomoći

Volonteri

Osim što su vrlo dragocjena pomoć odgajateljima, volonteri djeluju kao most između djece unutar ustanove i vanjske...

Kako pomoći